Menu

Beauty, health en fitnessblog


Een fysiotherapeut vinden

Tijd voor fysiotherapie?

Wist je dat je niet alleen met gewrichts- of spierklachten terecht kunt bij een fysiotherapeut? Er zijn verschillende takken van fysiotherapie die kunnen helpen bij verschillende problemen. In deze blogpost heb ik de verschillende takken van sport voor jou op een rijtje gezet. Op deze manier kun je eenvoudig een vorm van fysiotherapie vinden die bij jouw klachten past. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat een fysiotherapeut voor jou en jouw klachten kan betekenen.

Oedeemtherapie

Een bijzondere vorm van fysiotherapie is oedeemtherapie. Dit zijn fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het verlichten van klachten die gevormd worden door oedemen. Deze vochtophopingen kunnen erg pijnlijk zijn en door de juiste massagetechnieken kunnen de lasten verlicht worden en de vochtophopingen verkleinen. Veel oedeempatiënten worden doorgestuurd naar een fysiotherapeut om de lasten te verlichten. Daarnaast is een fysiotherapeut ook gespecialiseerd en kan tips en oefeningen meegeven om ook thuis te helpen.

Psychosomatische klachten

Vandaag de dag kampen veel mensen met psychosomatische klachten. Dit zijn fysieke klachten waar geen medische reden voor gevonden kan worden en wat vaak een psychische aard heeft. Dit kunnen stressgerelateerde klachten, post-traumatische klachten of chronische pijnklachten zijn. Een fysiotherapeut kan helpen om deze klachten te verminderen op fysiek niveau. Door ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen kan er al snel resultaat behaald worden. Het klinkt misschien vreemd in de oren om met psychische klachten naar een fysiotherapeut te gaan, maar dit kan veel schelen voor patiënten. 

Sporttherapie

Sporters hebben meer kans op blessures dan een gemiddeld mens. Er is daarom ook een speciale fysiotherapie voor. Sportfysiotherapie richt zich op zowel actieve sporters voor het optimaliseren van hun fysieke prestaties, als therapie en revalidatie na blessures. Je kunt daarom bij elke professionele sportvereniging of sportgroep een eigen fysiotherapeut verwachten. Sportfysiotherapie is zeker aan te raden na een blessure of je nu professioneel speelt of amateuristisch. Sportfysiotherapie is erop gericht dat de sport snel weer beoefend kan worden en is gespecialiseerd in sportblessures. Op deze manier weet je zeker dat je in goede handen bent. Een fysiotherapeut die helemaal bij jou past, is van groot belang. Jouw klachten hebben misschien specifieke hulp nodig en een specialist die hierbij aansluit kan het verschil maken. Voordat je op zoek gaat naar een fysiotherapeut, zoek eerst de juiste tak van sport waar jouw fysiotherapeut bij past. Ook voor medische klachten waar geen oplossing voor gevonden kan worden, kan het aan te raden zijn om te kijken wat fysiotherapie voor jou kan betekenen.

Voor meer informatie spreek met First Fysio.

Over ons

[QAD] Beauty, health en fitnessblog

Hoi, ik ben Sarah en kan mijzelf met trots een fitgirl noemen. Op mijn blog vindt je alles over beauty health en fitness. Ik inspireer iedereen om de beste versie van zichzelf te worden en deel mijn ervaringen. Ik schrijf zowel mijn ervaringen over beautyproducten, als work-outs en recepten. Ik vind het belangrijk om alle facetten van schoonheid te benadrukken, dus stimuleer ik zowel fitness, als inspireer ik op het gebied van gezonde voeding en schrijf ik met passie over beauty. Ik hoop dat jij geïnspireerd raakt op mijn blog en de beste van jezelf wilt worden. Ik wens je veel leesplezier en bedank je voor jouw bezoek aan mijn blog.

Categorieën

Archief

Tags