Menu

Beauty, health en fitnessblog


Opleiding voor fysotherapie

Een fascinerende machine

Het menselijk lichaam is een van de meest fascinerende machines. Nadat jij een maaltijd hebt genuttigd kan je piano te spelen terwijl er een spijsverteringsproces in jouw lichaam plaatsvindt. Dit lijkt op het eerste gezicht een normale actviteit maar het is fascinerend. Zonder dat je bewust iets ervoor hoeft te doen zorgen jouw spijsverteringsorganen ervoor dat het voedsel gescheiden wordt in stoffen die het lichaam gezond houden voor groei en beweging, en andere stoffen die voor afbraak uit het lichaam verwijderd moeten worden. Dit laat zien dat er een intelligentie aan het werk is. Hierop aansluitend vindt er nog een andere intelligente activiteit plaats waarbij jij het motoriek van jouw lichaam in samenspel met jouw gehoor gebruikt. Dit doe je op zodanige wijze dat er volgens een bepaald patroon mooie samenhangende klanken uit de piano komen. Maar om al deze activiteiten te kunnen realiseren is een gebalanceerde samenwerking van de spieren en het bottenstelsel in het lichaam nodig, wat op zich ook weer een intelligente activiteit is. En als deze spieren en het bottenstelsel oftewel het steun- en bewegingsapparaat van jouw lichaam, niet in balans zijn kan de rest negatief beinlvoedt worden. Als je een verkeerde zithouding hebt en daardoor rugklachten krijgt, is er een beperking om piano te spelen. 

Fysiotherapie

Jouw steun- en bewegingsapparaat kan uit balans raken wanneer je een verkeerde beweging hebt gemaakt zoals een blessure die je hebt opgelopen tijdens het sporten. Of een verkeerde lichaamshouding, denk maar aan een verkeerde zithouding tijdens het spelen van de piano waardoor je rugklachten krijgt. Ook wanneer je lang in het ziekenhuis hebt gelegen na een zwaar ongeluk te hebben gehad is fysiotherapie bedoeld om jouw steun- en beweegapparaat weer te activeren. Fysiotherapie of kinesitherapie is ontstaan uit de heilgymnastiek en is een paramedisch beroep. Het is de wetenschap die zich richt op het in balans houden van het steun- en bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. Aan de hand van de resultaten van een lichamelijk onderzoek door de fysiotherapeut zal je bepaalde oefeningen en bewegingen moeten doen om de beweeglijkheid te verbeteren of eventueel de pijn te verminderen. Hierbij kan de fysiotherapeut oefentherapie, massagetherapie of fysische therapie toepassen. 

Hoe word ik fysiotherapeut

Het beroep van de fysiotherapeut is gediplomeerd en beschermd. Als het menselijk lichaam jou ook zo fascineert en het jou een spannende uitdaging lijkt om de verschillende soorten vormen van therapie toe te passen binnen dit vakgebied, schrijf je dan bij mij in voor deze opleiding van fysiotherapeut. Je kunt je onder andere ook specialiseren als kinderfysiotherapeut, bedrijfsfysiotherapeut of arbeidsfysiotherapeut.  

Voor meer informatie spreek met Therapeutisch instituut Almere.

Over ons

[QAD] Beauty, health en fitnessblog

Hoi, ik ben Sarah en kan mijzelf met trots een fitgirl noemen. Op mijn blog vindt je alles over beauty health en fitness. Ik inspireer iedereen om de beste versie van zichzelf te worden en deel mijn ervaringen. Ik schrijf zowel mijn ervaringen over beautyproducten, als work-outs en recepten. Ik vind het belangrijk om alle facetten van schoonheid te benadrukken, dus stimuleer ik zowel fitness, als inspireer ik op het gebied van gezonde voeding en schrijf ik met passie over beauty. Ik hoop dat jij geïnspireerd raakt op mijn blog en de beste van jezelf wilt worden. Ik wens je veel leesplezier en bedank je voor jouw bezoek aan mijn blog.

Categorieën

Archief

Tags