Menu

Beauty, health en fitnessblog


Fysiotherapie bij rugpijn

Dit kan fysiotherapie voor je betekenen bij rugpijn

Veel mensen krijgen eens of meerdere malen in hun leven te maken met rugpijn. In veel gevallen verdwijnt de pijn na verloop van tijd weer. Soms houdt de pijn lang aan en vormt dan mogelijk een belemmering in het dagelijks leven. Je ondervindt misschien problemen tijdens huishoudelijke werkzaamheden of tijdens het sporten. Als je op kantoor werkzaam bent, dan kan het lang achter elkaar moeten zitten een onmogelijke opgave zijn. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor het ontstaan van rugklachten. Ik leg uit hoe fysiotherapie in veel gevallen verlichting kan geven.


Hoe ontstaat rugpijn?

Pijn in de rug kan ontstaan door een aandoening. Denk hierbij aan een hernia, waarbij er een uitstulping van een tussenwervelschijf is ontstaan. Ook bij een beknelde zenuw en bij slijtage kunnen hevige pijnen in de rug een gevolg zijn. In deze genoemde voorbeelden is er sprake van specifieke rugpijn. De oorzaak is duidelijk en aanwijsbaar. Een arts kan bepalen of een operatie noodzakelijk is of niet. In de meeste gevallen is er echter sprake van aspecifieke rugpijn. Dat wil zeggen dat er geen zichtbaar letsel aan de rug aanwezig is, maar er worden wel klachten ervaren. Vaak is er niet direct een oorzaak van de rugpijn aan te wijzen. Er kunnen veel verschillende factoren een rol spelen. Een verkeerde zithouding, overbelasting van de rug, lichamelijk zwaar werk en stress kunnen maken dat je last van je rug krijgt. Wanneer je last hebt van aspecifieke rugklachten, dan kan een fysiotherapeut doorgaans veel voor je betekenen.


Rugpijn bestrijden door middel van fysiotherapie

Wanneer je met aspecifieke rugpijn bij een fysiotherapeut komt, dan zal eerst samen met jou in kaart worden gebracht wat de mogelijke oorzaken zijn van je pijnklachten. Heb je last van spanningen? Hoe is je lichaamshouding? Bij welke bewegingen of activiteiten heb je de meeste last van pijn? Aan de hand van wat bij jou de klachten veroorzaakt, stel je samen met de therapeut een plan op. Je krijgt uitgebreide informatie over de rug en over wat er gebeurt bij welke bewegingen. Door middel van massages kan de bestaande pijn worden verminderd. Er gaat voornamelijk aandacht uit naar hoe je de klachten blijvend kunt verminderen. Jullie pakken dan dus de oorzaak aan en niet het gevolg. Mogelijk krijg je oefeningen mee om thuis te doen, zodat je de zwakkere plekken in je rug kunt versterken. Ook leer je onder andere welke zithouding het beste is voor je rug en door het toepassen van rekoefeningen houd je de spieren in je rug soepel. Na langere tijd zal je jezelf de nieuwe manier van zitten en bewegen aangeleerd hebben, zodat je je rug ontziet en pijn in de toekomst kunt voorkomen.

Op zoek naar een ervaren en zorgvuldige fysiotherpeutn in de omgeving van Wageningen? Ga dan eens langs bij Fysiotherapie Vis.

Over ons

[QAD] Beauty, health en fitnessblog

Hoi, ik ben Sarah en kan mijzelf met trots een fitgirl noemen. Op mijn blog vindt je alles over beauty health en fitness. Ik inspireer iedereen om de beste versie van zichzelf te worden en deel mijn ervaringen. Ik schrijf zowel mijn ervaringen over beautyproducten, als work-outs en recepten. Ik vind het belangrijk om alle facetten van schoonheid te benadrukken, dus stimuleer ik zowel fitness, als inspireer ik op het gebied van gezonde voeding en schrijf ik met passie over beauty. Ik hoop dat jij geïnspireerd raakt op mijn blog en de beste van jezelf wilt worden. Ik wens je veel leesplezier en bedank je voor jouw bezoek aan mijn blog.

Categorieën

Archief

Tags