Menu

Beauty, health en fitnessblog


Wat kun je doen bij rugklachten?

Heb jij last van een stijve of pijnlijke rug? Rugpijn kan de dagelijkse gang van zaken flink beïnvloeden. Je rug staat namelijk in verbinding met je hele lichaam. Rugpijn kan bewegen moeilijk maken en kan naast fysieke pijn, ook mentaal zijn tol eisen. Het is daarom belangrijk om klachten aan de rug snel aan te pakken. Wil je weten wat jij kunt doen tegen rugpijn en klachten? Lees dan gauw verder voor meer informatie en tips tegen rugklachten.

Kom in beweging
Wist je dat rugpijn in veel gevallen het gevolg is van een verkeerde houding of te weinig beweging? Jouw rug wordt stijf wanneer je bijvoorbeeld de hele dag zit. Werk jij op kantoor? Zorg er dan voor dat je alsnog genoeg beweging krijgt. Wandel in de pauze en sta wat vaker op en loop een rondje door het kantoor. Door te blijven bewegen, kun je stroefheid in de rug tegengaan. Het is aan te raden om minstens een half uur per dag te bewegen. Start je dag bijvoorbeeld met een flinke wandeling of ga wat vaker naar de sportschool. Door meer te bewegen, kun je jouw rugpijn verlichten.

Fysiotherapeut
Heb je structureel last van je rug? Blijf dan niet met deze klachten rondlopen. Zoek een specialist die jou kan helpen. Wanneer je naar de huisarts gaat met rugpijn, wordt je veelal doorgestuurd naar een fysiotherapeut. Deze kan de ernst van de klachten inschatten, zorgen voor verlichting en oefeningen meegeven om de pijn te verlichten.

Oefentherapeut
Doordat veel klachten bij de rug veroorzaakt worden door een slechte houding, kan een oefentherapeut de beste keuze zijn voor jouw rugpijn. Een oefentherapeut analyseert je houding en leert jou opnieuw basisoefeningen aan. Zit jij bijvoorbeeld ingezakt? Dan krijg je tips en oefeningen om je houding te verbeteren. Dit kan verdere pijn en langdurige klachten voorkomen.

Voeding
Zelfs voeding kan een rol spelen bij jouw pijnklachten aan de rug. De rug heeft namelijk veel spieren en zenuwen. Slechte voeding of specifieke voedingsproducten kunnen klachten aan spieren en zenuwen veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat een overschot aan cafeïne spieren kan uitdrogen? Wanneer je vooral lage rugpijn hebt en veel koffie of cola drinkt, kan dit een direct gevolg zijn van overmatig cafeïne gebruik. Verminder je cafeïne inname en je zult al snel een verlichting voelen.

Rugklachten zijn enorm hinderlijk voor een productief leven. Je kunt natuurlijk een pijnstiller nemen bij klachten, maar dit lost de oorzaak niet op. Heb jij aanhoudende klachten en pijn in de rug? Schroom dan niet om medische hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij First Fysio.

Over ons

[QAD] Beauty, health en fitnessblog

Hoi, ik ben Sarah en kan mijzelf met trots een fitgirl noemen. Op mijn blog vindt je alles over beauty health en fitness. Ik inspireer iedereen om de beste versie van zichzelf te worden en deel mijn ervaringen. Ik schrijf zowel mijn ervaringen over beautyproducten, als work-outs en recepten. Ik vind het belangrijk om alle facetten van schoonheid te benadrukken, dus stimuleer ik zowel fitness, als inspireer ik op het gebied van gezonde voeding en schrijf ik met passie over beauty. Ik hoop dat jij geïnspireerd raakt op mijn blog en de beste van jezelf wilt worden. Ik wens je veel leesplezier en bedank je voor jouw bezoek aan mijn blog.

Categorieën

Archief

Tags