Menu

Beauty, health en fitnessblog


Therapie bij depressie: zoek hulp!

Het is een verstandig idee om hulp te zoeken als je depressief bent, zeker wanneer je er zelf niet uit kunt komen. Depressie komt vaker voor dan je denkt. Een depressie kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel kan je meer lezen over depressie, hoe je dit kunt tegengaan en hoe een depressie behandeld kan worden.

Wat is een depressie?
Een depressie valt onder de categorie stemmingsstoornissen. Je kunt last hebben van afwisselende emoties die je niet kunt beheersen, het is een ziekte van stemming en gevoelens. Je kunt hierbij denken aan het verliezen van interesse voor zaken die je eerder belangrijk vond of aan heftige somberheid en lusteloosheid. Depressie is een lange periode van vervelende gevoelens. Een depressie kan bij ieder persoon anders zijn. Over het algemeen komt een depressie vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Wat zijn de oorzaken van een depressie?
Depressie kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan negatieve sociale ervaringen, jeugdtrauma's of een gemis van structuur in jouw leven. Soms is de oorzaak van de depressie onbekend. Vaak is het een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren. Erfelijkheid zou bijvoorbeeld een biologische factor kunnen zijn. Ook kan het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs een depressie veroorzaken. Daarnaast spelen stress, hormonen en het immuunsysteem ook een belangrijke rol.

Hoe kun je depressie tegengaan?
Een depressie kun je op verschillende manieren tegengaan. We zullen hieronder een aantal zaken opsommen waarmee je rekening kunt houden. Houd er rekening mee dat een depressie ook weer terug kan komen, wanneer je terugvalt in oude patronen.

Het is belangrijk om structuur aan te brengen in je leven. Hierbij hoort onder andere dat je tussen de 7 en 9 uur slaap krijgt, iedere dag even naar buiten gaat en een goed gebalanceerd voedingsschema volgt. Daarnaast is het belangrijk om af en toe te sporten, yoga of meditatie te doen en met mensen om te gaan die je een positief gevoel geven. Het hebben van een baan of onderneming die je écht leuk vindt kan ook helpen om je goed te blijven voelen. Tenslotte is het belangrijk om met anderen over je gevoelens te praten.

Therapie bij depressie
Wanneer je kiest voor therapie bij depressie, bijvoorbeeld door Mentaalvrij, dan zal je onder begeleiding gaan werken aan een betere leefstijl. Je krijgt diverse adviezen en hulpmiddelen die je helpen om een depressie tegen te gaan en ervan af te komen. Denk aan het opnieuw creëren van structuur in jouw leven en het praten over jouw gevoelens. Wanneer dit niet voldoende is, dan zal je waarschijnlijk verder gaan met psychotherapie en eventueel de benodigde medicijnen voorgeschreven krijgen.

Over ons

[QAD] Beauty, health en fitnessblog

Hoi, ik ben Sarah en kan mijzelf met trots een fitgirl noemen. Op mijn blog vindt je alles over beauty health en fitness. Ik inspireer iedereen om de beste versie van zichzelf te worden en deel mijn ervaringen. Ik schrijf zowel mijn ervaringen over beautyproducten, als work-outs en recepten. Ik vind het belangrijk om alle facetten van schoonheid te benadrukken, dus stimuleer ik zowel fitness, als inspireer ik op het gebied van gezonde voeding en schrijf ik met passie over beauty. Ik hoop dat jij geïnspireerd raakt op mijn blog en de beste van jezelf wilt worden. Ik wens je veel leesplezier en bedank je voor jouw bezoek aan mijn blog.

Categorieën

Archief

Tags